Werkbezoekdag kan werkzoekenden helpen

0

Ton Wilthagen, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg, stelt voor om op 12 december de Nationale Werkbezoek Dag te houden. Op deze dag kunnen werknemers werkzoekenden meenemen naar hun werk.

Op deze manier kan die werkzoekende contact leggen met mensen binnen het bedrijf en inspiratie opdoen en zijn netwerk vergroten. Vorige week lanceerde Wilthagen zijn idee op Twitter.  Het idee kreeg op dit medium verschillende positieve reacties.

[([002_RBIAdam-image-1415619.jpeg]:inzetgroot)]

.

Intussen heeft Wilthagen zijn plan verder uitgewerkt en onder meer tips geformuleerd voor de organisatie van de Nationale Werkbezoekdag.

  1. Bespreek  zo snel mogelijk als werkgever samen met het personeel/ ondernemingsraad/vakbond hoe je de dag gaat opzetten.
  2. Inventariseer hoeveel en welke personeelsleden een werkzoekenden zouden willen uitnodigen en wat haalbaar is voor het bedrijf. De werkzoekende hoeft niet per se een achtergrond te hebben die past bij de kern-functies van het bedrijf;
  3. Spreek af wie de werkzoekende rondleidt bij het werkbezoek: de werknemer die de werkzoekende  ‘meeneemt’, iemand van de HR-afdeling, OR of vakbond.

Lees ook de andere tips die Wilthagen heeft geformuleerd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.