Werkbare cao-afspraken door Wajongpaspoort

0

Een zogenaamd ‘Wajongpaspoort’ moet drempels bij werkgevers verlagen om Wajongers in te zetten. Het boekje met tips en voorbeelden voor werkbare cao-afspraken is gemaakt door onder andere Kennis- en innovatiecentrum CrossOver en werkgeversvereniging AWVN.

Hoewel werkgevers positief zijn over de inzet van Wajongers, blijkt het maken en uitvoeren van cao-afspraken lastig. SER-voorzitter Wiebe Draijer nam het eerste exemplaar in ontvangst. Draijer: ‘Nu het Wajongpaspoort er is, is het aan de werkgevers en werknemers om ermee aan de slag te gaan.’ Het paspoort is bedoeld voor onderhandelaars en beleidsmakers van sociale partners die betrokken zijn bij cao-afspraken over Wajongers. Het levert informatie voor het maken van kwalitatieve afspraken, die recht doen aan de intentie van cao-afspraken.

Werkgevers

Maar ook werkgevers die op de werkvloer aan de slag gaan met Wajongers, kunnen er hun voordeel mee doen. Zo biedt het instrument inzicht in wat voor werk geschikt is en in welke vorm. Op dit moment hebben bijna 15.000 werkgevers Wajongers in dienst. ‘Dat aantal kan en moet groeien. Eenvoudig uitvoerbare, heldere afspreken ondersteunen werkgevers bij het aan werk helpen, houden en zich laten ontwikkelen van Wajongers.’

Lees meer over:

Over Auteur

Redactie XpertHR Actueel

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

Reageer