‘Werk in zorg trekt minder door flexcontract’

2

De vele flexibele arbeidscontracten in de zorg maken het minder aantrekkelijk om in die sector te werken.

Dat vindt 61 procent van het zorgpersoneel, zo blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek onder 889 zorgmedewerkers in opdracht van vakbond Abvakabo FNV.

Bijna de helft van de ondervraagden ziet de onzekerheid van een flexcontract als een belangrijke reden voor flexwerkers om te stoppen in de zorg. Volgens ruim de helft heeft een variabel contract een negatieve invloed op het privéleven en leidt het tot stress. Van de ondervraagden vindt 64 procent dat werkgevers eerder een vast contract moeten aanbieden aan flexwerkers om de kwaliteit van de zorg te garanderen.

Abvakabo FNV wil in de cao’s afspraken maken met werkgevers om het aantal flexcontracten terug te brengen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Vaste contracten binnen de zorg zijn ook niet alles: 28 uur per week, flexibel in te zetten in 7 dagen 24 uur per dag.
    Het rooster wijzigt per week ……….

  2. Idd Ineke, Door het beperkte aantal uren overweeg ik ook om wat anders te gaan doen. Als alleenstaande is het lastig te behappen met een 28 uurig contract! Geef mij maar een 40 urige werkweek verdeeld over 5 dagen.