‘Wereldwijde werkloosheid loopt op’

0

Het aantal werklozen wereldwijd loopt dit jaar op tot 204 miljoen, zo verwacht de internationale arbeidsorganisatie ILO. In 2013 stijgt het aantal werklozen zelfs tot 209 miljoen.

 Dat schrijft de Duitse krant Die Welt.

,,Het lijkt erop dat de economische situatie dit jaar verder verslechtert en dat er pas in 2013 herstel optreedt”, aldus Guy Rider, vice-voorzitter van de organisatie in een voorpublicatie van het interview dat dinsdag in de Duitse krant verschijnt.

Het aantal werklozen ligt met het huidige aantal van 200 miljoen nog altijd 27 miljoen hoger dan in de periode van voor de wereldwijde financiële crisis, die in 2007/2008 begon.

Ryder wijst in het interview op het hoge werkloosheidspercentage onder jongeren, dat wereldwijd rond de 12,7 procent ligt. ,,Het is een tijdbom met een groot destructief potentieel, die zal zorgen voor sociale onrust. We lopen het gevaar om een hele generatie te verliezen."

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.