Wegener schrapt ruim 300 banen

0

Uitgever Wegener schrapt dit jaar 300 tot 350 banen. Dat maakte het concern woensdag bekend. De banenreductie maakt onderdeel uit van een nieuwe strategie waarbij Wegener de nadruk wil leggen op digitale media.

Het bedrijf wil tussen 2012 en 2014 in totaal 50 miljoen euro aan kosten besparen en tegelijkertijd geld gaan verdienen aan internet. Daarbij gaat Wegener zich richten op onder meer betaalde apps voor smartphones en tablets. Ook wil het concern manieren vinden om mensen te laten betalen voor nieuwswebsites die geïntegreerd zijn met de regionale dagbladen van Wegener.

Met de ‘Digital First’-strategie wil Wegener ,,duurzame toekomstige groei” realiseren. De focus komt te liggen op digitaal, maar het concern blijft naar eigen zeggen ook toegewijd aan de belangrijkste uitgaven in print. De veranderingen zullen pas eind dit jaar hun beslag krijgen. Op 12 december wil Wegener een ,,integraal digitale mediaportfolio” invoeren.

Volgens topman Truls Velgaard van de Nederlandse tak van Mecom, het moederconcern van Wegener, gaat het bedrijf nu de kansen grijpen die door ,,een ongekende industrieverandering worden gecreëerd”.

De banen die dit jaar worden geschrapt, verdwijnen in alle geledingen van het bedrijf. Daarnaast komt er een versimpelde managementstructuur en moderniseert Wegener de verkoopafdeling en marketing. De bezuinigingen van 50 miljoen euro maken deel uit van eerder aangekondigde kostenbesparingen van 70 miljoen euro tussen 2011 en 2014.

Lees ook:
>‘Saneer en innoveer tegelijkertijd!’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.