Weekers haalt voordeel weg bij ‘pseudo-expat’

0

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) wil de fiscale regeling voor expats zo aanscherpen dat alleen de mensen voor wie deze bedoeld is nog in aanmerking komen voor het belastingvoordeel.

Zo komt er een inkomenseis, naar verluidt minimaal 50.000 euro, zodat bijvoorbeeld wokkoks of pijpfitters niet meer in aanmerking komen. Daarnaast kunnen Nederlanders straks pas na een verblijf van 25 jaar in het buitenland weer van de expatregeling gebruikmaken. Nu is dat nog na 10 jaar. Verder worden grensarbeiders uitgesloten van de regeling door de eis te stellen dat iemand minstens 150 kilometer van de Nederlandse grens moet wonen.

De  is ooit in het leven geroepen om mensen met bijzondere kennis of vaardigheden naar ons land te lokken. Ze kunnen aanspraak maken op belastingvoordelen.

Tegenover de beperkingen stelt Weekers een versoepeling voor toekomstige buitenlandse toppers. Hun verblijf voor promotie in ons land gaat niet ten koste van hun recht op de expatregeling. De maatregelen van Weekers leveren een besparing van enkele tientallen miljoenen euro’s op.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.