‘Week van de ICT’

0

UWV WERKbedrijf organiseert van 21 tot en met 27 maart voor het eerst een brancheweek voor de ICT-sector op de Werkpleinen. Zij doet dit in nauwe samenwerking met onder meer werkgevers, re-integratiebedrijven en opleidingscentra.

Tijdens de brancheweek worden er diverse activiteiten georganiseerd om het werken in de ICT te promoten. Extra aandacht gaat uit naar het interesseren van jongeren voor een baan als ICT’er.

De ICT is een kennisintensieve branche waar grote tekorten kunnen gaan ontstaan door de vergrijzing en ontgroening. Volgens landelijk bedrijfsadviseur ICT van UWV WERKbedrijf, Shaam Salikram, kan hier nu al actie op ondernomen worden: “Als werkgevers mee willen met de Nederlandse kenniseconomie, dan zullen we er samen voor moeten zorgen dat er meer werkzoekenden worden klaargestoomd voor een baan in de ICT-sector. Zowel in beroepen op hoger- als middelbaar opleidingsniveau zullen we in de toekomst ICT’ers tekort komen. De brancheweek ICT is een goed moment om samen op te trekken en om de sector in beeld te brengen bij de werkzoekenden die staan ingeschreven bij UWV WERKbedrijf.”

Jeugdconvenant
Het opleidingsfonds en UWV WERKbedrijf hebben eind 2010 een jeugdconvenant gesloten met de ICT-branche voor de duur van anderhalf jaar. Met deze samenwerking wordt jonge werkzoekenden op middelbaar beroepsniveau de kans geboden op een toekomst binnen de ICT. Het gaat om banen in een service- of helpdesk-achtige omgeving als ICT-monteur, -beheerder of -ontwikkelaar. Ook zijn er kansen voor Wajongers, bijvoorbeeld in testfuncties.

Tweehonderd leerwerkbanen door jeugdconvenant
Tijdens de brancheweek is extra aandacht voor de uitvoering van het convenant. Shaam Salikram: “Het doel is onder meer om tweehonderd werkzoekende jongeren een leer-werkbaan aan te bieden in de ICT. Hierdoor stromen er meer jongeren de ICT-branche in, krijgen ze een extra kans om een opleiding af te ronden en hun arbeidsmarktpositie te versterken, waardoor de werkloosheid onder de jeugd verder afneemt. Daarmee versterken wij de relaties en samenwerking met de branchepartijen, ook voor de langere termijn.”

Meer informatie: de website van UWV Werkbedrijf »

Lees ook:
> Aantal leerwerkbanen in uitzendbranche stijgt
> Jeugdconvenant tegen jeugdwerkloosheid ligt op schema

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.