Website voor grensarbeiders vernieuwd

0

Grensarbeiders die willen weten wat de nieuwe Europese sociale zekerheidswetgeving voor hun eigen situatie betekent, kunnen terecht op een vernieuwde website.

De site is vernieuwd en aangepast aan de nieuwe wetgeving. Bezoekers uit Nederland, België en vanaf nu ook Duitsland krijgen de meest actuele informatie over de gevolgen voor de sociale zekerheid of belastingen van een verhuizing, een baan of een studie in een grensland.

Advies op maat
Op de site wordt met een korte vragenlijst de persoonlijke situatie van de bezoeker vastgesteld. Daaruit volgt een advies op maat, met daarin alle benodigde informatie en te nemen stappen op het gebied van sociale zekerheid en belastingen staat beschreven.

Grensarbeid
Grensinfopunt.nl informeert mensen die willen wonen, werken of studeren in Nederland, België of Duitsland over praktische zaken die geregeld moeten worden en de gevolgen voor de belastingen en sociale zekerheid. Verder verwijst Grensinfopunt naar instanties waar mensen terecht kunnen met vragen.

Grensinfopunt is een initiatief van het Ministerie van Financiën, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Sociale Verzekeringsbank, de Belastingdienst, UWV en CVZ.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.