Wat beïnvloedt je werk?

0

De verwachting is dat flexibilisering van de arbeidsmarkt koploper is en dus de meeste invloed zal hebben op het werk. Daarna volgen reorganisaties en talent management.

Dit zijn de eerste resultaten van het onderzoek ‘Stand van werven 2014’ van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie en vakmagazine Werf&. Er deden 213 professionals mee in de vakgebieden werving, recruitment en arbeidsmarktcommunicatie.

Flexibel werven en afscheid nemen
Meer dan voorheen ligt de focus op interne mobiliteit, flexwerkers, zzp’ers en contracten voor onbepaalde tijd. De combinatie van ‘flexibel werven en afscheid nemen’ blijft dan ook voor veel organisaties in 2014 een prioriteit.

Geert-Jan Waasdorp, oprichter van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie: “Op gebied van de flexibele arbeidsmarkt lijken werkgevers snel grote stappen te maken, terwijl de politiek volgt met maatregelen die ogenschijnlijk de flexibiliteit moeten indammen. De effectiviteit van deze maatregelen wordt sterk bediscussieerd, terwijl werkgevers alweer met nieuwe ‘flexconcepten’ bezig zijn.”

Verder valt op dat slechts een kleine groep van de respondenten een aantal onderwerpen noemt die hoog op de politieke agenda staan. Bijvoorbeeld jeugdwerkloosheid, werk naar vermogen, het ontslagrecht en het sociaal akkoord.

Bekijk meer resultaten van onderwerpen die naar verwachting in 2014 invloed hebben op je werk.

Lees ook: ‘De arbeidsmarkt: vijf trends in flexibilisering

Bron: Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.