Wat als de werknemer pleegouder wordt?

0

In 2012 ontvingen ongeveer 20.000 jongeren pleegzorg, zo blijkt uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Wat als één van je werknemers pleegouder wordt?

Een werknemer die een pleegkind in huis neemt heeft, op basis van de Wet arbeid en zorg (WAZO) recht op verlof en op een uitkering. Het pleegzorgverlof kan opgenomen worden tussen twee weken voordat het kind in huis komt  en 16 weken na dat moment. Een werknemer heeft recht op vier weken verlof. Dit verlof moet aaneengesloten worden opgenomen. Tijdens het verlof bouwt de werknemer gewoon vakantiedagen op. Het verlof mag niet met vakantiedagen gecompenseerd worden. Als de werknemer ziek wordt tijdens het verlof, dan loopt het verlof gewoon door.

Uitkering

Tijdens het pleegzorgverlof ontvangt de werknemer een uitkering. Deze wordt door de werkgever bij het UWV aangevraagd. Bij de aanvraag van de uitkering moet de werkgever een bewijsstuk van de pleegzorg naar het UWV sturen. Dit kan bijvoorbeeld een kopie van het pleegcontract zijn. De werkgever moet deze opvragen bij de werknemer.

Als werkgever moet je de uitkering maximaal vier weken en minimaal twee weken voor de ingangsdatum van het verlof aanvragen. Het UWV betaalt de uitkering in principe aan de werkgever.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.