‘Wajonger gebaat bij openheid’

0

Een goede begeleiding en acceptatie door directe collega’s op de werkvloer zijn van essentieel belang om de arbeidsdeelname van jonggehandicapten (Wajongers) te verhogen.

Openheid over wat zij wel en niet kunnen is eveneens belangrijk.
Dat stelt de Raad voor Werk en Inkomen (RWI) in het onderzoeksrapport Wajongers op de werkvloer, dat zij dinsdag heeft gepubliceerd. In het kader van het onderzoek zijn 31 bedrijven bezocht.

Het is van belang dat medewerkers goed worden voorbereid op de komst van een Wajonger, aldus de RWI. Werken met iemand die van jongs af aan gehandicapt is, is wel even wennen. Collega’s accepteren een Wajonger eerder wanneer zij inzicht hebben in diens mogelijkheden en beperkingen. De raad heeft geen blijken gevonden van weerstand tegen Wajongers in het algemeen.

In Nederland krijgen 190.000 jonggehandicapten een Wajong-uitkering. Omdat bij ongewijzigd beleid dat aantal naar verwachting oploopt tot 300.000 in 2040, is inmiddels de Wet Wajong gewijzigd om te stimuleren dat meer Wajongers een baan krijgen. Het onderzoek van de RWI moet inzicht geven in wat daar nog meer voor nodig is. De RWI heeft het onderzoek uitgevoerd op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.