Wajong-adviesvouchers voor MKB-bedrijven

0

MKB-bedrijven kunnen vanaf 15 februari 2010 een Wajong-adviesvoucher aanvragen. Met deze voucher kan een re-integratiebebrijf voor een werkgever onderzoeken of er mogelijkheden zijn om een jongehandicapte een baan bij een reguliere werkgever aan te bieden.

De kosten van het onderzoek worden door het ministerie van Sociale Zaken tot een maximum van € 2500 vergoed.

Bedrijven kunnen de voucher aanvragen bij SenterNovem. Tot 14 februari 2011 zijn er 1000 adviesvouchers beschikbaar. Het gaat hier om een tijdelijke pilot om te kunnen bekijken of de adviesvoucher een geschikt middel is om banen voor jonggehandicapten te vinden.

Als de adviesvoucher is toegekend, kan het bedrijf een overeenkomst sluiten voor de besteding van de voucher met een hiervoor aangewezen re-integratiebedrijf. De re-integratiebedrijven worden aangewezen door de minister.

MKB-bedrijven zijn bedrijven waar:
  • minder dan 250 personen werkzaam zijn en
  • waarvan de jaaromzet minder dan 50 miljoen Euro bedraagt en/of
  • het balanstotaal maximaal 43 miljoen Euro bedraagt.

Via de volgende links vindt u de volledige tekst van de regeling en de bijlagen (in pdf-format), met daarin onder andere de toekenningscriteria en de eisen die aan re-integratiebedrijven worden gesteld.

Aanvraagformulier Wajong adviesvoucher

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.