Vrouw wint beetje terrein op arbeidsmarkt

2

Na een dipje is de arbeidsdeelname door vrouwen weer opgelopen tot boven de 60 procent.

Het Rijk heeft volgens eigen zeggen extra zijn best gedaan om meer vrouwen op topposities te krijgen. De doelstelling was dat de topposistie voor een kwart door vrouwen zou worden bekleed; dat werd niet alleen gehaald maar zelfs voorbijgestreefd: nu wordt bijna 26 procent van de beste banen door vrouwen bezet.

Dat valt te lezen in het Rijksjaarverslag van het ministerie van OCW. Dat meldt ook dat het aantal meisjes dat voor een technisch onderwijsprofiel kiest, sinds 2000 met maar liefst 80 procent is gestegen.

Het aantal vrouwelijke hoogleraren is sinds 2000 met 6,3 procent gestegen, maar het streefpercentage van 15 in 2010 is niet gehaald. Dat zal wel 2012 worden, schat het departement.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Wat een mooi verhaal…..
    Zolang er geen passende oplossingen worden bedacht voor een echte goede kinderopvang (zie Zweden) kunnen de dames nooit met een gelijk aantal als de mannen in de top komen.
    Hypocriet verhaal van de toch al onbetrouwbare overheid.