Vrije crisisdag in cao Timmerindustrie

1

De timmerindustrie heeft net als de metaalsector een crisisbestrijdingsdag in de cao opgenomen.

De twaalfduizend werknemers in de sector krijgen dit jaar een eenmalige uitkering van 0,5 procent van het loon, plus een extra vrije dag. Werkgevers kunnen die vrije dagen inroosteren op momenten dat er geen werk is. Als het bedrijf de dag niet inplant, krijgt de werknemer nog eens eenmalige uitkering van 0,45 procent van het jaarsalaris.

‘We proberen om innovatief en creatief om te gaan met de crisis. Met deze extra vrije dag houden ondernemingen de kosten laag en is er toch een voordeel voor de werknemers’, zei een woordvoerster van vakbond FNV Meubel en Hout dinsdag.

De cao loopt tot 1 januari 2011. Werkgevers en werknemers maakten ook afspraken over een scholingsbudget en extra stageplaatsen om de bedrijfstak ook voor hoger opgeleiden aantrekkelijk te houden.

Het bestaande beleid voor de ondersteuning van de bedrijven bij het invullen van de scholingsparagraaf bij deeltijd-WW en het vormgeven van de om-, her- en bijscholing bij verlies van werkgelegenheid wordt ongewijzigd voortgezet. Evenals het verder uitrollen van de bedrijfsspecifieke opleiding “Slimmer Produceren”. Werknemers waarvoor de deeltijd-WW vóór 1 april 2010 wordt aangevraagd, behouden de opbouw van hun pensioenrechten gedurende de gehele periode van deeltijd-WW. De werkgever wordt gecompenseerd via het Aanvullingsfonds.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. De cao loopt tot 1 januari 2011. Wordt deze automatisch verlengd als er nog geen akkoord is voor de nieuwe cao? Zo ja waar is dat terug te vinden?