Vooral krapte ICT-personeel

0

Organisaties hebben vooral moeite met het werven en behouden van ICT personeel, zo blijkt uit de voorlopige resultaten van een onderzoek.

Dit blijkt uit de voorlopige resultaten van het Nationaal Beloningsonderzoek 2011 van Human Capital Group.

In 2008 ruim het dubbele
36 procent van de organisaties geeft aan krapte te ervaren op de arbeidsmarkt, hetzelfde percentage als in 2009. Het percentage is relatief. In 2008 gaf ruim 73 procent van de deelnemende organisaties aan krapte te ervaren. Kortom, ruim het dubbele aantal organisaties. 

41 procent
“Van alle vacatures zijn de ICT functies het lastigst te vervullen; 41% van de organisaties heeft moeite met het werven en behouden van ICT personeel. Daarnaast ervaren organisaties vooral problemen bij het werven van personeel voor functies in Sales & aftersales en Techniek en onderhoud,” aldus de Human Capital Group.

P en O de minste problemen
In de top vijf van moeilijk vervulbare functies komen ook de functies in Research & development en Administratie voor. Organisaties hebben de minste problemen bij het vervullen van PenO- en Communicatie-functies.
Top vijf krapte op de arbeidsmarkt (bron: Nationaal Beloningsonderzoek 2011).

Top vijf krapte op de arbeidsmarkt

  • ICT 41%
  • Sales & after sales 22%
  • Techniek & onderhoud 19%
  • Research & development 15%
  • Administratie 11%

Nationaal Beloningsonderzoek
Het Nationaal Beloningsonderzoek onderzoekt ieder jaar de salarisverhoudingen en arbeidsvoorwaarden in Nederland. Het onderzoek laat werkgevers zien of zij marktconform betalen en wat de beloningstrends in Nederland zijn.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.