Volgend jaar 3000 jonge leraren extra

0

De komende jaren is er meer ruimte voor jonge docenten in het onderwijs, de werkdruk voor alle docenten moet lager worden en er komt meer ruimte voor nascholing. Dat staat in het maandag ondertekende Nationaal Onderwijsakkoord. Dit principeakkoord is ondertekend door minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker en de werkgevers en werknemers, verenigd in de Stichting van het Onderwijs.

Nullijn

De nullijn voor docenten is van tafel, melden diverse goed ingevoerde bronnen rond het gesloten Nationaal Onderwijsakkoord. In 2015 krijgen leraren in het primair en voortgezet onderwijs er na jaren van stilstand weer geld bij, waarschijnlijk komt er in 2014 ook al een vorm van compensatie.

 

Prinsjesdag

Het akkoord is een voorwaarde voor het vrijkomen van de intensiveringsmiddelen voor het onderwijs, oplopend tot 689 miljoen euro , zo schrijven de partijen in een toelichting op het gesloten akkoord. Maar omdat onderdelen hiervan samenhangen met de begroting van volgend jaar, die op Prinsjesdag bekend wordt gemaakt, kan de hele tekst van het akkoord pas na die derde dinsdag in september naar buiten gebracht worden. Daarna zullen de partijen in de Stichting van het Onderwijs het akkoord aan hun achterban voorleggen.

Impuls
Wat nu wel al bekend is, is dat er een impuls komt voor de werkgelegenheid in het primair en voortgezet onderwijs, waardoor volgend jaar 3000 jonge leraren extra een baan kunnen krijgen of behouden. Ook wordt het lerarenregister verplicht: vanaf 2017 moet van iedere docent bekend zijn of hij of zij gekwalificeerd en bevoegd is.
Bron: ANP

Lees meer over onderwijs in het dossier over de branche.

Lees meer over:

Over Auteur

Redactie XpertHR Actueel

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat jij op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

Reageer