‘Voer deeltijd-ww opnieuw in’

0

Werkgeversvereniging VNO-NCW wil dat de regeling voor de deeltijd-ww permanent wordt.

Deeltijd-ww is bedoeld om personeel binnenboord te kunnen houden, om zodra de economie weer aantrekt daar meteen van te kunnen profiteren, stelt de ondernemingsorganisatie. Als de economie blijft tegenzitten, dan komt invoering van de deeltijd-ww weer om de hoek kijken.

VNO-NCW doet deze uitspraak naar aanleiding van de negatieve groeicijfers van de economie die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze week publiceerde. Daaruit blijkt ook dat de werkloosheid sterker oploopt dan in voorgaande meetperiodes.

Vakbond FNV Bouw sluit zich meteen aan bij de oproep van de werkgevers. “FNV Bouw verkiest een structurele maatregel boven een tijdelijke deeltijd-WW”, aldus de bond. Ook VNO-NCW zou graag zien dat de regeling waardoor werknemers in moeilijke tijden voor een bepaalde periode WW kunnen krijgen, structureel van aard wordt.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.