VNO-NCW pleit voor deeltijd-WW tot eind 2010

0

Als het aan VNO-NCW en andere werkgeversorganisaties ligt wordt de regeling voor deeltijd-WW volgend jaar verlengd voor bepaalde sectoren of bedrijven.

Dat gaan de werkgeversorganisaties in januari bepleiten bij minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Eerder heeft Donner bekendgemaakt dat de regeling doorloopt tot april 2010, of eerder als het beschikbare budget is opgebruikt. De werkgeversorganisaties willen een verlenging tot eind 2010 voor bedrijven die tot dusver geen gebruik hebben gemaakt van de regeling en later in economische problemen zijn geraakt. Naar bedrijven die al gebruik maken van de regeling en verlenging willen, zou kritischer gekeken moeten worden.

Een andere optie is de verlenging te beperken tot bepaalde sectoren, zoals de bouw en de scheepsbouw. Die komen pas nu in de problemen. De werkgeversorganisaties wijzen op de Kurzarbeit-regeling in Duitsland, die tot eind 2010 is verlengd. Als de deeltijd-WW wordt stopgezet, zou de Nederlandse industrie een concurrentienadeel hebben.

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.