VNO-NCW: arbeidsmarkt moet hervormd

0

De arbeidsmarkt moet volgens ondernemersorganisatie VNO-NCW worden hervormd.

In de huidige economische situatie ,,hebben we waarschijnlijk weinig keus”, aldus werkgeversvoorman Bernard Wientjes van VNO-NCW zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed.

Wientjes wil ,,een breed overleg” over de arbeidsmarkt. Dat is volgens hem ,,niet meer te vermijden”. Hij noemde daarbij hervormingen op het terrein van het ontslagrecht en de werkloosheidswet (WW).

FNV-voorzitter Agnes Jongerius heeft op dit moment andere prioriteiten. In de al geplande miljardenbezuinigingen van het kabinet zijn volgens haar ,,nog buitengewoon hardnekkige vuiltjes” weg te werken. Zij doelde met name op de ingrepen van het kabinet in de sociale werkplaatsen en de Wajong, de uitkering voor jonggehandicapten. Die treffen kwetsbare groepen heel hard, vindt de FNV. De vakcentrale voert daar al maanden actie tegen.

Wientjes wil niet alleen de arbeidsmarkt hervormen, ook de woningmarkt moet worden aangepakt. Wat de hypotheekrenteaftrek betreft steunt hij het idee van de Rabobank voor een verplichte aflossing.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.