VNG wil nieuw overleg over cao

0

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) nodigt de vakbonden nog deze week uit voor nieuw overleg over de cao voor gemeenteambtenaren.

De werkgeversvereniging wil een ‘ultieme poging’ doen om met de bonden tot een collectieve arbeidsovereenkomst te komen. De VNG heeft dit maandagavond bekendgemaakt.

De VNG zegt het belangrijk te vinden dat de onzekerheid over de cao voor gemeenteambtenaren niet langer voortduurt. ,,Rust in de sector is van groot belang bij de grote opgaven waar gemeenten de komende jaren voor staan.”

Woensdag leggen Haagse gemeenteambtenaren massaal het werk neer, kondigden de vakbonden maandag nog aan. De ambtenaren beginnen de actie met een symbolische begrafenisoptocht via het kantoor van de werkgeversvereniging VNG naar het stadhuis. De cao zal symbolisch ten grave worden gedragen en de meegedragen doodskist bieden zij burgemeester Jozias van Aartsen aan.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.