Vertrouwen arbeidsmarkt gestegen

0

Volgens het nieuwste Randstad WerkMonitor onderzoek is het vertrouwen in de arbeidsmarkt gestegen tot het hoogste niveau van 2013.

Ondanks dat werkend Nederland niet optimistisch is over de economie, heeft de helft vertrouwen in de arbeidsmarkt en verwacht (indien nodig) op korte termijn een nieuwe baan te kunnen vinden. Eén op de tien werknemers denkt in het komende half jaar daadwerkelijk op zoek te moeten naar een nieuwe baan vanwege ontslag. Net als in het vorige kwartaal oriënteert ongeveer de helft van de werknemers zich in meer of mindere mate op een andere baan.

Beweging op de arbeidsmarkt
Hoog opgeleiden zijn positief over de economische situatie in 2014. Zij verwachten vaker dan gemiddeld verbetering en minder vaak verslechtering. Positief is ook dat werknemers meer dan voorheen bezig zijn met hun eigen ontwikkeling. Tweederde heeft in 2013 zelf moeite gedaan om vaardigheden en competenties te verbeteren. Ruim de helft van de werknemers kreeg van de werkgever de kans om deze verder te ontwikkelen.

Persoonlijke ontwikkeling
Er bestaan volop goede voornemens op dit terrein; driekwart is van plan om zichzelf in het komende jaar verder te ontwikkelen om te kunnen blijven functioneren in het werk en daarmee de baanzekerheid te vergroten.

Algemeen directeur Chris Heutink van Randstad Nederland: “Werkenden geven hiermee blijk van een groeiend besef dat je ook of: juist in economisch mindere tijden moet blijven investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Daarmee blijf je aantrekkelijk op de arbeidsmarkt en vergroot je de kans dat je aan het werk kunt blijven.”

Lees ook: ‘Werkgevers zien arbeidsmarkt aantrekken’

Bron: Randstad

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.