Vertrekkende politici gekort op uitkering

4

Per 18 september 2012 wordt de maximumduur van de uitkering voor vertrekkende politici verkort tot de maximum duur van de uitkering op grond van de Werkloosheidswet (WW).

Dat wil zeggen dat de maximale uitkeringsduur in plaats van vier jaar, drie jaar en twee maanden wordt.

De Eerste Kamer is gisteren akkoord gegaan met het wetsvoorstel over deze kortere uitkering van minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het wetsvoorstel is een uitvloeisel van het Begrotingsakkoord 2013 en past in de ontwikkeling dat de arbeidsvoorwaarden van politici steeds meer gelijk worden aan die van werknemers bij de overheid.

De verkorting van de uitkeringsduur gaat gelden voor zittende en nieuwe politieke ambtsdragers. Dat betekent dat deze ook gaat gelden voor leden van de Tweede Kamer die de Tweede Kamer gaan verlaten na de verkiezingen van vandaag.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

4 reacties

  1. petra wijmans op

    krijgen zij na 2 maanden ook nog maar 70% van het salaris, met maandelijkse inhouding van het vakantiegeld, wat in mei als sigaar uit eigen doos wordt uitgekeerd als “extraatje”?