Vergoeding voor ziekte door schoonmaakmiddel

0

Het ministerie van Defensie heeft drie claims toegekend van (oud-) medewerkers die ziek zijn geworden van werken met het schoonmaakmiddel PX-10. Is een vergoeding gepast bij ziekte door schoonmaakmiddel?

Deze mensen kunnen aanspraak maken op het militaire invaliditeitspensioen en mogelijk nog een zogenaamde restschadevergoeding.

Minister Hans Hillen (Defensie) heeft de Tweede Kamer dinsdag laten weten dat sinds de instelling van een meldpunt voor PX-10 134 claims zijn binnengekomen. In drie gevallen hadden de melders een ziekte door schoonmaakmiddel. Dan gaat het om acute myeloïde leukemie en twee ziektes die van deze aandoening een voorstadium kunnen zijn.

Om voor een regeling in aanmerking te komen moet de ziekte zich voor 2011 hebben geopenbaard en moet duidelijk zijn dat er een verband is met werken voor Defensie. Er geldt geen verjaringstermijn voor claims op basis van genoemde ziekten.

Vond ziekte door schoonmaakmiddel weleens plaats op uw werk?
Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.