Veel politiemensen hebben psychische problemen

0

Ongeveer een op de vijf agenten kampt met psychische problemen. Van de politiemensen die hier last van hebben, zo’n acht- tot tienduizend mensen, lijdt bijna 10 procent aan een posttraumatische stress-stoornis.

Dat blijkt een tussenrapportage van Jan Struijs, onderzoeker bij de Politieacademie, waarop RTL Nieuws de hand heeft weten te leggen.

Het aantal agenten met psychische problemen is de laatste tien jaar fors toegenomen, is een van zijn conclusies. Het gaat vaak om een opeenstapeling van gebeurtenissen tijdens het werk, aldus Struijs. ,,Er is een toename van geweld en agressie, dat maakt het zwaar”, zei hij zaterdagavond in RTL Nieuws. Ook speelt volgens hem frustratie over de politieorganisatie, die te bureaucratisch zou zijn, een rol.

Voorzitter Gerrit van de Kamp van de politiebond ACP zou graag zien dat er eerder wordt gesignaleerd en ingegrepen, en ,,niet te wachten tot de emmer vol zit”.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.