‘Veel bedrijven schrappen banen in 2010’

0

Ruim twee derde van de Nederlandse bedrijven verwacht dit jaar meer banen te moeten schrappen. Het bedrijfsleven ziet wel economisch herstel, maar vooral in de tweede helft van dit jaar of in 2011.

Dat blijkt uit onderzoek van NRC Focus, een kwartaalblad van NRC Handelsblad, in samenwerking met het adviesbureau Boer & Croon. De onderzoekers ondervroegen eind vorig jaar ruim zevenhonderd bedrijven met een omzet van minimaal 50 miljoen euro.

Vooral bij de financiële dienstverleners en bedrijven actief in handel en industrie dreigt een verlies aan banen. Outsourcing staat hoog op de agenda. Diverse bedrijven houden er rekening mee dat ze hun activiteiten naar het buitenland zullen moeten verplaatsen.

Onder veel bedrijven is optimisme over de omzetontwikkeling. De helft van de ondervraagden ziet een stijgende lijn; een jaar geleden was dat minder dan een kwart. Keerzijde is wel dat de groei vooral in het buitenland wordt verwacht. Een kwart rekent op omzetherstel in Nederland.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.