Vakcentrales willen banenplan van Rutte

1

De drie vakcentrales FNV, CNV en MHP willen dat Nederland snel met een banenplan komt om de werkloosheid te bestrijden.

Ze hebben premier Mark Rutte daartoe donderdag in een brief opgeroepen. De vakcentrales willen dat Rutte nog voor de EU-top van komende week toezeggingen doet over een banenplan. Ook tijdens deze top staat de werkloosheid centraal.

De EU-leiders kwamen tijdens een top in juni overeen dat er een pact voor groei en banen moet komen. Vóór de volgende bijeenkomst zouden de lidstaten ambitieuze nationale banenplannen ontwikkelen. Daarvan is in Nederland nog niets terecht gekomen, stellen de vakcentrales vast. Ze tonen zich teleurgesteld hierover. ,,Met meer dan 25 miljoen werklozen in Europa en ook in Nederland een oplopende jeugdwerkloosheid vragen FNV, CNV en MHP u dringend toe te zien dat ook Nederland werk maakt van het banenplan”, staat in de brief aan Rutte.

De Tweede Kamer praat donderdag met Rutte over de EU-top van 18 en 19 oktober.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Wat heeft de vakbond zelf op het netvles staan als het gaat om een ambitieus banenplan of -plannen? (kan Rutte & Co ze gewoon overnemen!).

    Waarom moet het zo vaak eerst een ander zijn die met iets moet komen (om het vervolgens al “te min” af te kunnen doen?). Hoeveel banen scheppen de vakbonden zelf in deze barre tijden bovenop hun huidige bezetting?