‘Vakbonden gaan niet over lonen topbestuurders’

1

Ondernemersorganisatie VNO-NCW wijst de vakbonden erop dat de raden van commissarissen over de inkomens van topbestuurders gaan en niet de vakbonden.

VNO-NCW reageert hiermee op een recent bericht van de FNV waarin de vakbond stelt dat veel beursgenoteerde bedrijven zich niet aan de “FNV-normen” houden en topbestuurders te veel betalen.

Factor-20-norm
De FNV is van mening dat de ‘factor-20-norm’ gehanteerd moet worden, hetgeen inhoudt dat de top maximaal 20 keer meer mag verdienen dan de laagstbetaalde in een bedrijf en dat de bonus hoogstens 50 procent van het vaste loon mag bedragen.

‘Niet de vakbonden’
De ondernemersorganisatie wijst er fijntjes op dat niet de vakbonden de inkomens van topbestuurders bepalen, maar de raden van commissarissen en de aandeelhouders. “Daarnaast is er een code die richtlijnen geeft voor de beloningen. Wie daar van afwijkt moet dat uitleggen,” aldus VNO-NCW in haar reactie.

‘Veel lager dan internationaal gebruikelijk’
“Het gaat om bedrijven die opereren in een sterk internationale omgeving, met veelal internationale aandeelhouders. Desondanks liggen de beloningen in Nederland doorgaans aan de onderkant tot veel lager dan wat internationaal gebruikelijk is.” VNO-NCW noemt deze bedrijven van grote betekenis voor ons land, “ook gezien de schil van hoogwaardige toeleveranties, advisering en onderzoek die om deze bedrijven heen zit. Terug naar de tijd van gesloten grenzen en geleide loonpolitiek is niet realistisch.”

 

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. J. Marijnissen (SP) op

    De verschillen kwa inkomen in Nederland worden groter en groter! Asociaal gewoon! Massale stakingen en rellen zullen snel volgen in Nederland! Zakkenvullers zullen moeten rennen voor hun leven! De mensen in het land pikken de ongelijkheid niet meer!