Vakbonden dagen werkgevers om salariskorting

0

Vakbonden dagen de werkgevers in het streekvervoer voor de rechter, omdat ze het niet eens zijn met de enorme salariskortingen die werknemers kregen voor de actiedagen van vorig jaar.

CNV Bedrijvenbond en FNV Bondgenoten hebben dit woensdag bekendgemaakt.

Salariskorting

De buschauffeurs zijn ook verontwaardigd dat aan het eind van vorig jaar de kortingen op hun salaris nog eens werden doorberekend in de vakantietoeslag en adv-dagen. ‘Dat is onnodig en heeft de verhoudingen ernstig verslechterd. Omdat werkgevers niet positief reageerden op brieven van de vakbonden, stappen we nu naar de rechter’, zei Wyb Kusters, bestuurder van CNV Streekvervoer.

Lange procedure

Kusters verwacht dat de juridische procedure lang kan duren. ‘Er is veel geld mee gemoeid en het gaat om principiële vragen.’ Buschauffeurs voerden in mei en juni vorig jaar publieksvriendelijke acties. Passagiers hoefden geen vervoerbewijs te laten zien en op sommige dagen reden de bussen alleen in de spits. Ook waren er enkele volledige stakingsdagen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.