Vakbond wil steun overheid voor luchtvaart

0

FNV Bondgenoten heeft zaterdag de overheid opgeroepen de luchtvaartsector te steunen met maatregelen.

“De luchtvaartsector, met marktleider KLM voorop, wordt hard getroffen door het sluiten van het Europese luchtruim”, aldus de vakbondsorganisatie. FNV Bondgenoten denkt aan maatregelen als werktijdverkorting en tijdelijke verlaging van personeelslasten.

“De luchtvaartbedrijven en in het bijzonder KLM komen uit een diep dal als gevolg van de economische crisis en krijgen nu dit voor hun kiezen”, zei bestuurder Leen van der List van FNV Bondgenoten zaterdag. Hij wil dat de overheid “haar rol pakt om ervoor te zorgen dat bedrijven niet nog verder in de problemen komen dan ze al zitten.”

In de Nederlandse luchtvaartsector zijn ruim 60.000 mensen werkzaam, van wie ruim 30.000 bij KLM. Brancheorganisatie IATA schat dat de luchtvaartmaatschappijen 150 miljoen euro mislopen door het vliegverbod dat sinds donderdagavond geldt.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.