Vakbond vreest voor banenverlies Transavia

1

Het personeel van Transavia is donderdag op de hoogte gebracht van een aanstaande reorganisatie.

Op welke posten precies wordt bezuinigd is nog niet bekend, dat onderzoekt de luchtvaartmaatschappij momenteel. Vakbondsbestuurder Maarten Hoelscher van De Unie vreest voor banenverlies.

De vakbond denkt dat de klappen vooral vallen bij het ondersteunend personeel. ,,Dat kun je op je vingers natellen”, aldus Hoelscher. ,,Wij vinden het goed dat Transavia maatregelen neemt. Maar de pijn moet wel eerlijk verdeeld worden over het bedrijf.”

Transavia wil uit de rode cijfers komen door de kosten te beperken. De maatschappij lijdt onder meer onder de concurrentie van prijsvechters Ryanair en easyJet, lichtte Hoelscher toe.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. JohnInspirator op

    Te weten, wie baas bakt koeken! Als je in de rode cijfers zit dan moet je doen wat nodig is en alle mogelijkheden benutten en dat zullen zij ook doen met o.a. meer competentiegericht medewerkers behouden over de gehele organisatie. En wellicht zullen er ontslagen plaatsvinden!