Vakbond is uitbesteden zorg personeel zat

0

Werkgevers doen de laatste jaren de zorg voor hun personeel steeds meer de deur uit door gebruik te maken van payroll, het uitbesteden van administratieve en juridische aspecten van het werkgeverschap.

FNV Bondgenoten heeft daar grote moeite mee.,,Payrollen ondermijnt de rechtspositie, arbeidsvoorwaarden en pensioenen van werknemers”, schrijft bestuurder Marcel Nuyten in een artikel in Het Financieele Dagblad van vrijdag, de dag van het Nationale payroll-congres.

Volgens de Vereniging van Payroll Ondernemingen (VPO), de bedrijven die de taken van andere bedrijven op zich nemen, is het aantal payroll-krachten dit jaar gestegen naar 144.000 of wel zo’n 2 procent van de beroepsbevolking. Onderzoeksbureau EIM verwacht dat dit aantal volgend jaar zal toenemen naar 180.000. Er is een aparte cao voor de payroll-ondernemingen, maar FNV Bondgenoten voelt er weinig voor om die opnieuw af te sluiten. De vakbonden zien er geen brood meer in, aldus Marcel Nuyten.

Lees ook:
> Voor wie is payrolling interessant?
> Payrolling: een nadere verkenning
> Opvallend ziekteverzuim en functioneringsproblematiek bij flexibele krachten

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.