Vakbond eist werkgarantie warenhuis V&D

0

FNV Bondgenoten maakt zich grote zorgen over de toekomst van warenhuis V&D. Nu het warenhuis zelf in de etalage staat wil de vakbond met de toekomstige koper afspraken maken die de werkgelegenheid garanderen.

Dit maakte FNV Bondgenoten woensdag bekend.

Bij de presentatie dinsdag van de halfjaarcijfers van moederbedrijf Maxeda werd bekend dat de verkoop van V&D inclusief La Place waarschijnlijk nog dit kwartaal zal rondkomen. ,,Het is een reële angst van werknemers dat er een nieuwe reorganisatie volgt zodra V&D in andere handen terechtkomt”, zegt bestuurder Henk van der Ploeg van FNV Bondgenoten. ,,Wij maken ons dan ook zorgen om de werkzekerheid van de 10.000 werknemers.”

FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond hebben topman Tony DeNunzio per brief opgeroepen de bonden te betrekken bij de selectie van een koper. ,,We willen de garantie dat de nieuwe eigenaar het V&D-concern intact laat en geen verregaande reorganisaties doorvoert die leiden tot een enorm banenverlies”, aldus Van der Ploeg.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.