Vakbond boos over eindbod schoonmaak-cao

0

De vakbonden zijn boos over het loonbod dat de werkgevers in de schoonmaakbranche hebben gedaan in de onderhandelingen voor de nieuwe cao.

“We laten ons niet afschepen met een cadeaubon”, zei FNV-bestuurder Ron Meyer dinsdag.

Na een lange nacht onderhandelen legde de ondernemersorganisatie van schoonmaakdiensten OSB dinsdagochtend een eindbod op tafel. ,,We hadden goede hoop dat zij het aanbod van 2,5 procent over twee jaar wel zouden verhogen. Maar het enige extraatje dat erin zit is een cadeaubon van 25 euro.” Volgens Meyer zou dit bedrag een vergoeding moeten zijn van het vakbondslidmaatschap.

Meyer legt het bod dinsdagmiddag voor aan zijn achterban. ,,Ik acht de kans erg groot dat dit in de prullenbak verdwijnt.” De vakbondsman zegt zich te bezinnen op nieuwe stakingsacties om zo een betere cao te bevechten.

CNV-onderhandelaar Jan Kampherbeek moet het eindbod weliswaar nog bespreken met de leden van zijn bond, maar meldt nu al dat de cao-gesprekken op niets zijn uitgelopen. ,,Wij willen 2 procent per jaar, dat is heel redelijk. In een tweejarige cao zouden de mensen er dus 4 procent bij moeten krijgen. De werkgevers bieden nu in totaal 2,5 procent. Maar omdat de eerste loonsverhoging pas in juli komt, is het in feite nog minder.’

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.