UWV organiseert Techniekweek

0

Uwv WERKbedrijf organiseert van 9 tot en met 15 mei de brancheweek voor de techniek. Tijdens deze week is er aandacht voor de toenemende baankansen in de technische sector.

Uit de laatste arbeidsmarktprognose van UWV WERKbedrijf blijkt dat de vraag naar technisch personeel de komende jaren zal stijgen door bovengemiddelde vergrijzing van de sector. Het WERKbedrijf organiseert samen met partners activiteiten om werkzoekenden te enthousiasmeren voor een technische baan of opleiding.

De komende jaren gaat steeds meer vaktechnisch personeel met pensioen. Hier staan onvoldoende nieuwe vakkrachten tegenover. Tijdens de brancheweek techniek plaatsen werkgevers, UWV WERKbedrijf en sociale partners in de techniek het dreigende tekort op de agenda. Bijzondere aandacht gaat uit naar het interesseren van meer jongeren voor een technische baan of opleiding. Onder meer FNV, CNV, FOCWA, UNETO-VNI, Koninklijke Metaalunie, FME-CWM, De Unie en BOVAG zijn betrokken bij de brancheweek.

Ondernemersbijeenkomsten
De techniekweek trapt op 10 mei in Tilburg af met een ontbijtsessie over de imperfecties van de arbeidsmarkt. Onder leiding van René Voogt, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg, gaan vertegenwoordigers van MKB, ROC, grote werkgevers en UWV WERKbedrijf met elkaar in gesprek. Gedurende de week zijn er in een aantal plaatsen activiteiten, zoals een techniek banenbeurs op het Albeda College in Rotterdam en een werkgeversbijeenkomst in Heerhugowaard met personeelswerving via sociale media als een van de thema’s.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.