UWV organiseert Horeca Roadshow

0

In de week van 28 maart tot en met 3 april trekt SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) met een Horeca Roadshow langs een aantal Werkpleinen om werkzoekenden warm te maken voor de horeca.

De aftrap, op maandag 28 maart in Leeuwarden, is tevens de start van de brancheweek horeca bij UWV WERKbedrijf.

In de roadshow richten werkzoekenden onder begeleiding van een presentator hun blik op een carrière in de horeca. Dit doen ze onder andere door een horeca carrièrepiramide te bouwen op basis van een aantal competenties. Ook worden er filmfragmenten getoond van professionals uit het vak. Deze horecatoppers laten zien dat je het met de juiste spirit ver kan schoppen in de horeca. De SVH-roadshow doet na Leeuwarden nog de Werkpleinen aan in Apeldoorn, Doetinchem, Eindhoven, Hilversum, Nijmegen en Tilburg.

Horecaweek
Tijdens de Week van de horeca wordt ook werkgevers een podium geboden op de Werkpleinen. Zo zijn er in Leeuwarden speeddates tussen werkgevers en werkzoekenden en opent de Friese TV-kok Reitse Spanninga er een horecabanenmarkt. Landelijk bedrijfsadviseur horeca van UWV WERKbedrijf, Patricia Oosthof, legt uit: “Horecaondernemers kunnen zelf als beste vertellen hoe mooi het horecavak is. Door dit enthousiasme persoonlijk over te brengen op gemotiveerde werkzoekenden raken ze het hart van nieuw horecapersoneel. Ook kunnen we samen met onze partners vooroordelen als ‘lage lonen’ en ‘ongunstige werktijden’ wegnemen. Met het nieuwe seizoen voor de boeg is de horecaweek dé manier om het werken in de horeca in een positief daglicht te stellen.”

Meer informatie: UWV WERKbedrijf »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.