UWV moet 35 miljoen zien te vinden

2

Het UWV moet 35 miljoen euro in de eigen kas zien te vinden om toch nog voldoende werklozen naar een baan te begeleiden.

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen moet dit jaar in plaats van de voorgenomen126 miljoen euro nu 161 miljoen bestemmen voor de ‘inkoop van re-integratietrajecten’.

,,Hierdoor blijft het mogelijk het afgesproken beleid te realiseren”, aldus demissionair minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld van het UWV is afkomstig van Sociale Zaken.

Vorige week werd bekend dat de verplichtingen die het UWV voor 2010 was aangegaan, vrijwel de hele speciaal hiervoor beschikbare pot voor dit jaar al hadden opgeslokt. Dat is een gevolg van de toegenomen werkloosheid, maar ,,daarbij is miskend dat het beschikbare budget selectiever moest worden ingezet om alle doelgroepen adequaat te bedienen.”

Minister Donner zegt teleurgesteld te zijn door het gebleken gebrek aan ‘sturing’ bij het UWV. Hij wil dat het afgesproken beleid alsnog wordt gerealiseerd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

2 reacties

  1. Uit eigen ervaring weet ik helaas dat de dienstverlening van het UWV te wensen over laat. Tegen de vier negatieve ervaringen staan helaas maar twee positieve ervaringen. Dat vind ik geen goede verhouding.

    De crises legt natuurlijk een grote druk bij een organisatie die het al moeilijk heeft. Ik merk vooral spanningen doordat veel nieuwe (tijdelijke) mensen worden ingehuurd/aangenomen. Een goede inwerktijd is er niet waardoor er wel genoeg handjes zijn, maar lang niet genoeg kwaliteit.

    Jammer, zowel voor de werkzoekenden als de medewerkers van het UWV zelf.

  2. Roy Liebrechts op

    Ik heb gemerkt dat bij het UWV heel snel ingaat op verzoeken van werklozen om een cursus of iets dergelijks te mogen volgen. Op zich hardstikke goed maar het kost wel geld. Degenen die het dadelijk echt nodig hebben omdat ze bij wijze nog geen brief kunnen schrijven zouden buiten de boot kunnen vallen