UWV helpt ruim kwart miljoen mensen aan werk

3

Uitkeringsinstantie en arbeidsbemiddelaar UWV heeft vorig jaar 271.400 werkzoekenden aan een baan geholpen ondanks de economische tegenwind.

Hiervan waren ongeveer 35.000 langdurig werkloos. Dat meldt het UWV in het woensdag gepresenteerde jaarverslag over 2011.

Toen de arbeidsmarkt nog gunstiger was, in 2010, kwamen 314.000 werklozen aan de slag via het instituut. Het aantal langdurig werklozen dat toen door het UWV aan werk werd geholpen, lag met 32.000 wel iets lager dan in 2011.

Bestuursvoorzitter Bruno Bruins van het UWV waarschuwt woensdag op een Werkplein in Den Haag dat zijn organisatie de komende jaren nog een forse opgave wacht. Niet alleen zit het economisch tij tegen, ook krijgt het UWV te maken met bezuinigingen en moet het zelf duizenden werknemers ontslaan.

,,De bezuiniging is een forse opgave. Het wordt hard fietsen bergop”, aldus Bruins. De dienstverlening wordt de komende jaren steeds meer digitaal. In 2015 hoeft nog maar een klein deel van de werkzoekenden te rekenen op persoonlijke begeleiding. De meerderheid moet het met e-dienstverlening via het internet doen.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

3 reacties

  1. Ik dacht dat de tijd van de Sovjet Propaganda ver achter ons lag, maar UWV gaat er gewoon mee door.
    Ik twijfel er niet aan dat er 271.400 mensen aan het werk zijn gegaan, maar dat is eerder ondanks de werkwijzen van UWV dan dankzij UWV.

  2. Sluit me aan bij de vorige reactie. Wat een onjuiste weergave van de feiten. Jammer dat P&Oactueel een dergelijk artikel kritiekloos plaatst.

  3. UWV steekt hier zich zelf geen veer, maar hele pauw in hun eigen kont.

    Sluit mij in die zin aan bij de 2 eerste reacties.

    Je moet het allemaal zelf doen!! UWV helpt je niet!