Uitbetaling Tegemoetkoming arbeidsongeschikten

0

Werkgevers die voor één of meer werknemers een arbeidsongeschiktheidsuitkering van UWV ontvangen, krijgen in september de jaarlijkse Tegemoetkoming arbeidsongeschikten van hun werknemers uitbetaald.

De Toeslag is een compensatie van € 350 voor de extra kosten die de werknemer maakt door ziekte of handicap. Rechtstreekse betaling aan de werknemer(s) is voor UWV niet mogelijk. Daarom vraagt de instantie of de werkgevers dit bedrag na ontvangst willen doorbetalen.

UWV betaalt de tegemoetkoming tegelijk met de arbeidsongeschiktheidsuitkering van september 2010 uit. Een paar dagen voordat zij het bedrag aan de werkgever overmaakt, krijgt deze een brief met een bijlage. Hierop staat voor welke werknemer(s) de werkgever de tegemoetkoming ontvangt. UWV verzoekt de werkgevers de tegemoetkoming na ontvangst zo snel mogelijk door te betalen.

Meer informatie: UWV »

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.