Tweeduizend banen weg bij ministerie BZK

1

De komende jaren verdwijnen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) zo’n 2.000 functies.

Dit is een gevolg van de inzet van het kabinet om te komen tot een `krachtige, kleine en dienstverlenende overheid’. Omdat de meeste mensen bij BZK in de uitvoering werken, doen zich daar de grootste personele effecten voor. Dat heeft de secretaris-generaal van BZK, mevrouw R. van Erp-Bruinsma, vorige week aan het personeel bekend gemaakt.

BZK realiseert forse besparingen door verdere versobering van de bedrijfsvoering en door veel activiteiten te `sharen´ in het kader van het programma Compacte Rijksdienst. De ondersteunende staf van het ministerie krimpt hierdoor fors.

Daarnaast is gekozen voor indikking van de topstructuur: er zijn straks geen vrijgestelde plaatsvervangend directeuren-generaal en directeuren meer en er komen minder directeuren en afdelingshoofden.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Het werd een keer tijd. De geldverslindende machine van de overheden (niet alleen de Rijksoverheid) moet een keer gestopt worden. Als ze in Los Angeles 16 miljoen mensen kunnen besturen met 35 duidend ambtenaren waarom moet Nederland er dan 1.2 miljoen hebben?