Twee derde zonder baan door vervallen functie

0

Ruim twee derde van de 150.000 mensen die in het tweede kwartaal hun baan verloren, raakte werkloos doordat hun functie verviel of hun tijdelijk contract afliep. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Tijdelijk contract

Van personen die in het eerste kwartaal nog een baan hadden, en in het tweede niet meer, noemde 26 procent als reden het aflopen van het tijdelijk contract. Het vervallen van hun werk, was voor 39 procent de reden voor werkloosheid. Andere redenen waardoor mensen hun baan beëindigden waren bijvoorbeeld pensionering en ziekte of arbeidsongeschiktheid. Dit was in respectievelijk 8 en 7 procent van de gevallen het geval.

Bijna een kwart van degenen die door het vervallen van functie of contract zonder werk kwamen te zitten, was volgens het statistiekbureau niet meteen op zoek naar een nieuwe baan. Bij de mensen die vanwege ziekte, een opleiding, pensionering of zorgtaken gestopt waren met werken was dat 90 procent.


ANP / CBS

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.