Truckersprotest tegen buitenlandse chauffeurs

1

Truckers uit België, maar ook uit Nederland en Frankrijk, zijn maandag in België aan een protestactie begonnen tegen oneerlijke concurrentie door Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs.

Vanaf vijf parkeerplaatsen rijden zij in konvooi over snelwegen richting Belgische hoofdstad. Daar houden zij een manifestatie.

De politie verwacht vooral verkeershinder op en rond de ring van Brussel. De chauffeurs stellen dat steeds meer transportbedrijven Oost-Europeanen inschakelen, die zeker de helft goedkoper zijn. De actievoerders spreken over sociale dumping, vrezen verlies van hun baan en eisen meer controle.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Begrijpelijk. Kosten van levensonderhoud in Oost-Europa zijn ook vele malen lager, dus zij kunnen inderdaad voor lagere lonen werken. Verder hoeven zij geen dure diploma’s te halen en nemen ze het een stuk minder nauw met regelgeving. Klinkt de transporteur natuurlijk als muziek in de oren, maar die regels zijn er niet voor niets. Zij zijn immers niet alleen op de wereld en op de weg!