Top Belgisch bedrijf voor een derde vrouw

1

De topfuncties in beursgenoteerde bedrijven in België moeten voor een derde uit vrouwen bestaan.

In het Belgisch parlement is daarover een politiek akkoord bereikt, meldden Vlaamse kranten woensdag.

Er komt wetgeving om bedrijven hiertoe te verplichten. De ondernemingen krijgen wel een overgangsperiode van vijf jaar. Als ze in 2017 niet voldoen aan de regels, kunnen ze beboet worden. Kleinere bedrijven waarvan minder dan 50 procent van de aandelen op de beurs genoteerd staat, krijgen twee jaar langer de tijd.

Op dit moment bestaat bij de 135 bedrijven die op de Brussels beurs zijn genoteerd, maar 10 procent van de leden van de raad van bestuur uit vrouwen.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen ziet niets in de maatregel. Die getuigt volgens de organisatie van ,,een gebrek aan vertrouwen” in ondernemingen.

Lees ook:
> ‘Vrouwen beter opgeleid, dan naar top’
> Samenstelling team belangrijk voor resultaat

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Dit soort onzin, dat kan toch alleen maar in het mooie land Belgie. Nou ja, land. Eigenlijk is Belgie helemaal geen land. Een ongeorganiseerde politieke chaos waar men kennelijk wel tijd spendeert aan volstrekt irrelevante onzinwetgeving terwijl het land naar bijna bezwijkt onder bestuurlijk onbenul van politieke no no’s. Wat jammer nou; aardige mensen, prima restaurants maar daarna weer snel op huis aan. De zaken worden er zo te zien nog niet beter op.