‘Toestroom van Oost-Europeanen is onderschat’

1

De toestroom van Poolse en andere Oost-Europese arbeidsmigranten is ,,onderschat”.

Dat concludeert een tijdelijke commissie van de Tweede Kamer donderdag op basis van het parlementair onderzoek ‘Lessen uit recente arbeidsmigratie’.

,,Bij de toetreding van landen uit Midden- en Oost-Europa tot de Europese Unie in 2004 is door velen niet voorzien dat er in Nederland in 2011 ten minste 200.000 arbeidsmigranten zouden zijn”, aldus de tijdelijke commissie, waarin een ruime Kamermeerderheid van VVD, PvdA, PVV, CDA, SP en D66 is vertegenwoordigd.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Een onzinverhaal. Onze eigen parlementaire onbenullen hebben beslissingen aangaande het toestaan en zelfs faciliteren van die toestroom juist zelf genomen. Z.g. onder het mom van de dreigende vergrijzing, en dat werkloze Nederlanders het vuile werk liever niet aan anderen overlaten. Dit is nog maar het begin van alle ellende, en dat is door velen (incl. demografen, sociologen en economen) een paar jaar geleden exact zo voorspeld. En zo cre-eren alweer onze problemen helemaal zelf.