TNT Express schrapt banen op hoofdkantoor

0

TNT Express schrapt 181 van de in totaal 800 banen op het hoofdkantoor, zo heeft het bedrijf maandag laten weten.

Gedwongen ontslagen zijn daarbij op termijn niet uitgesloten, maar nu is nog niet te zeggen hoeveel mensen dit uiteindelijk zal treffen.

Het hoofdkantoor heeft medewerkers in Hoofddorp (575 banen), andere locaties in Nederland (110 banen), maar ook in Engeland (100 banen), Duitsland (5 banen) en Frankrijk (10 banen). Waar de banen precies verdwijnen kon een woordvoerder nog niet zeggen, maar het zwaartepunt ligt in Hoofddorp.

In Nederland krijgen in ieder geval 50 medewerkers een traject aangeboden dat erop gericht is hen binnen of buiten het bedrijf aan ander werk te helpen.

TNT Express heeft na de splitsing van het voormalige TNT de situatie op het hoofdkantoor nog eens goed onder de loep genomen en dubbelfuncties geschrapt, aldus het bedrijf. Maar ook tegenvallende resultaten in het tweede kwartaal van dit jaar noopten het bedrijf de organisatie nog eens kritisch te bekijken.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.