BlogTijd voor Zweedse arbeidscultuur

1

Toen ik drie jaar geleden voor het eerst kennismaakte met de Zweedse arbeidscultuur, dacht ik dat het aan mijn collega’s van destijds lag. Verbaasd was ik over de ongegeneerde manier waarop privétijd openlijk vermengd wordt met die van de ‘baas’.

Het flexibele werken en streng bewaken van je eigen tijd lijkt een diepgeworteld fundament te zijn in de Zweedse cultuur. Een goede werk-privébalans is ook voor mij belangrijk, maar dit was even wennen. Een echte negentot-vijf werkdag, met ruim een uur voor een “warme” lunch, zonder werkgerelateerde onderwerpen. Minimaal twee keer per dag pauze voor een traditionele Zweedse “fika”: koffie met iets lekkers. Vier tot zes weken zomervakantie is meer regel dan uitzondering. En om 16.00 uur begint op vrijdag toch het weekend? Behalve als de kinderen om 15.00 uur een uitvoering hebben op school…

Iemand die goed is uitgerust en regelmatig tijd heeft voor zichzelf en zijn of haar gezin werkt efficiënter, heeft minder stress en behaalt daardoor betere resultaten. Dat is het credo, en ik denk dat het waar is. Er wordt echt hard en efficiënt gewerkt, de Zweden nemen tijdens kantooruren absoluut hun verantwoordelijkheid. Dat blijkt misschien uit de bloeiende Zweedse economie, ondanks tegengas door de wereldwijde kredietcrisis. Door de internationalisatie zijn hier noodgedwongen dingen aan het veranderen in de arbeidscultuur. Goede ontwikkeling? Vooralsnog geniet ik van een relaxte arbeidsomgeving waar aantoonbaar goede resultaten behaald worden.

Ton van Veghel,
Global Talent Acquisition Partner bij AstraZeneca, Standplaats Stockholm.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. In Nederland is bijna geen personeelsadvertentie te vinden waarin niet staat dat er geen sprake dient te zijn van een 9.00 – 17.00 uur mentaliteit of dat er sprake dient te zijn van fexibiliteit, waarmee veelal hetzelfde bedoeld wordt.
    Welk onderzoek is daar aan voorafgegaan. Dezelfde werkgevers vragen om steeds meer efficientie. Het kan dus in Zweden wel…