Tienduizenden vacatures op banenmarkt

1

Het economisch herstel klinkt ook door op de landelijke banenmarkt die donderdag op honderd plaatsen in het land wordt gehouden.

Er worden 50.000 vacatures aangeboden, 20 procent meer dan tijdens de editie van vorig jaar, zo heeft UWV Werkbedrijf, dat de dag samen met gemeenten organiseert, laten weten.

UWV verwacht in totaal 100.000 bezoekers en tweeduizend standhouders. Directeur André Timmermans roept werkzoekenden nadrukkelijk op langs te komen bij een van de vele markten. ,,In elke grote gemeente in Nederland is op 7 oktober een banenmarkt en zoeken bedrijven personeel.”

De markt is van 14.00 tot 20.00 uur. Overal in het land kunnen bezoekers deelnemen aan workshops en informatiebijeenkomsten, waar ze bijvoorbeeld kunnen leren hoe ze een goed cv opstellen of hoe zij bij het zoeken naar werk gebruik kunnen maken van de sociale media.

In Rotterdam is een ,,omgekeerde” banenmarkt. Daar bemensen niet de bedrijven, maar werkzoekenden de stands en bestaat het publiek uit werkgevers op zoek naar personeel.

Lees ook:
> ‘Social media kans voor bedrijven’
> Nieuwe poging om mensen te binden: solliciteren via Twitter
> The Rise of the Social Recruiting Manager

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. JohnInspirator op

    Dit is goed en positief nieuws voor Nederland BV! Ik ga er vanuit dat er ook ruim voldoende mogelijkheden zijn voor de 50-plussers.
    Succes werkzoekenden voor a.s. donderdag van 14.00 – 20.00 uur!!