Thuiszorgmedewerkers behouden toch hun baan

1

De medewerkers van Viva! Thuiszorg waarvoor het UWV een ontslagvergunning had verleend, blijven toch in dienst.

Abvakabo FNV en Viva! Zorggroep hebben hierover een akkoord bereikt, lieten ze donderdag weten.

De medewerkers die onder de UWV-ontslagbeslissing vallen, krijgen een nieuw contract. Ze houden hun arbeidsvoorwaarden, maar hun salaris gaat via een aanvullingsregeling naar een lagere functieschaal. Concreet wil dat zeggen dat ze er 20 tot 25 procent op achteruitgaan, aldus Abvakabo FNV. Dat gebeurt geleidelijk; de eerste maanden worden de werknemers nog gecompenseerd voor hun inkomstenverlies.

De thuiszorgmedewerkers waren van plan volgende week te staken naar aanleiding van de ontslagen, maar dat gaat nu niet meer door. Abvakabo FNV is wel van plan juridische stappen te nemen tegen de lagere inschaling van de thuiszorgmedewerkers.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.

1 reactie

  1. Belachelijk dat deze mensen een salarisdaling moeten ondergaan. Levert het hoger kader ook 25% van het salaris in? Daar is namelijk echt geld te halen als je weet wat daar maandelijks aan betaald wordt. Schande!!!