Thuishulpen ViVa! Zorggroep leggen het werk neer

0

Vandaag en morgen leggen de thuishulpen van de ViVa! Zorggroep voor een derde keer het werk neer.

De werkgever heeft gedreigd de thuishulpen te ontslaan als zij niet akkoord gaan met een forse loonsverlaging. Dit de Abvakabo FNV in een persbericht.

De ontslagvergunning voor de 350 thuishulpen is ondertussen aangevraagd bij het UWV, maar de thuishulpen weigeren deze te tekenen. Abvakabo FNV organiseert vandaag een bijeenkomst op het Nieuwekerksplein in Haarlem. De thuishulpen legden ook al op 11 en 20 mei het werk neer om te demonstreren tegen de plannen van hun werkgever.

‘Financiële problemen’
De ViVa! Zorggroep beroept zich op financiële problemen. De gemeente zou schuld hebben aan de lage tarieven die hebben geleid tot de huidige problemen. Abvakabo FNV vindt dat de thuiszorgaanbieders die zich voor bodemtarieven inschrijven op de aanbestedingen, zelf ook schuld dragen en de rekening niet eenzijdig bij de werknemers mogen neerleggen.

‘Voorbeeld geworden van landelijke problemen’
“De bond maakt zich hard voor de werknemers van ViVa! die tegen wil en dank een voorbeeld zijn geworden van de landelijke problemen in de thuiszorg sinds de invoering van de WMO. Als de ViVa! Zorggroep de plannen ondanks het verzet doorzet, zal Abvakabo FNV het collectief ontslag bij het UWV aanvechten,” aldus de vakbond in haar persbericht.

Lees meer over:

Over Auteur

De redactie van XpertHR Actueel zorgt er gezamenlijk voor dat u op de hoogte blijft van het laatste P&O-nieuws, de ontwikkelingen in het vakgebied en relevante jurisprudentie.