Terugkijken: HR Journaal over verkiezingen

0

Het HR Journaal van donderdag 9 maart stond volledig in het teken van de verkiezingen. Gemist? Je kunt het HR Journaal een maand lang terugkijken.

Woensdag 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen en daarom ging het HR Journaal deze editie volledig over de plannen van politieke partijen. Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen en XpertHR Actueel redacteur Marloes Oelen bespraken de plannen van de acht grootste politieke partijen op het gebied van vast en flex, transitievergoeding en loondoorbetaling bij ziekte.

Interview

Speciale gast in dit HR Journaal was Steven van Weyenberg van D66. Hij is sinds september 2012 lid van de Tweede Kamerfractie. Hij zet zich onder andere in voor de arbeidsmarkt, werkgelegenheid, de WW en Bijstandwet, mensen met een arbeidsbeperking en het pensioenstelsel. D66 is toch wel de partij met de meest uitgesproken visie over de plannen van de arbeidsmarkt’, zegt Van Gelderen. ‘De preventieve ontslagtoets zou volgens D66 geschrapt kunnen worden. Hoe dat precies in zijn werk gaat en wat daar de voor- en nadelen van zijn, ga ik met Steven bespreken.’

Terugkijken

Nieuwsgierig geworden naar de uitzending? Het HR Journaal is een maand lang gratis terug te kijken via deze link.

Lees meer over:

Over Auteur

Marloes Oelen is contentcoördinator van XpertHR. Met haar journalistieke blik zorgt zij ervoor dat jij helemaal niks mist.