Terugkijken: HR Journaal over de plannen van Rutte III

0

Hoe kijkt werkgeversvoorman Harry van der Kraats aan tegen de plannen in het regeerakkoord? En wat is zijn visie op de arbeidsmarkt? Dat kwam aan bod in het HR Journaal van 9 november. Uitzending gemist? Kijk het HR Journaal hier terug. 

HR Journaal terugkijken

Harry van de Kraats is directeur van werkgeversvereniging AWVN. Deze vereniging houdt zich bezig met beleidsvorming en de implementatie van HR-beleid. In het interview geeft Van de Kraats zijn visie op de arbeidsmarkt en het regeerakkoord.

Loondoorbetaling bij ziekte

Een ander onderwerp dat in het HR Journaal aan bod kwam, was de  discussie over de kortere loondoorbetaling bij ziekte. Het Verbond van Verzekeraars noemt het plan ineffectief en inefficiënt. Volgens directeur Harold Herbert gaan werkgevers in het tweede ziektejaar dezelfde premie betalen. ‘Daardoor verdwijnt de prikkel voor de werkgever om actief te werken aan de re-integratie van zijn werknemers’, aldus Herbert. ‘Werkgevers die het goed doen met de re-integratie, worden niet beloond. Ze worden wel gestraft voor werkgevers die het slechter doen.’

#meToo

Ook de #MeToo-campagne werd aangehaald, want wat kan HR doen tegen seksuele intimidatie op de werkvloer? In het HR Journaal zijn een aantal tips besproken. Meer informatie daarover is hier te lezen >>>

Beoordelen

Tot slot kwam ook het onderwerp beoordelen ter sprake. XpertHR Actueel heeft hier onlangs een enquête over gehouden en de eerste resultaten zijn gepresenteerd in het HR Journaal. Zo vinden bijvoorbeeld de meeste HR-professionals dat hun leidinggevenden voldoende zijn toegerust om een beoordelingsgesprek te voeren.

Meer over het onderwerp beoordelen, het nieuwe beoordelingen, 360 graden feedback en interviews met hoogleraren over het thema leest u in het dossier beoordelen.

Harry van de Kraats in gesprek met arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen.

Lees meer over:

Over Auteur